Ons verhaal

HET PERFECTE BROOD

Het begon allemaal met een chef-kok uit Brussel die – toen hij zijn restaurant opende in Brussel – niet het perfecte brood kon vinden. Hij besloot daarom zelf één te ontwikkelen. Zijn naam was Alain Coumont. Door de vele goede reacties opende hij in 1990 een eigen bakkerij in Brussel: Le Pain Quotidien. Binnen enkele maanden openden er nog tien vestigingen en allemaal boden ze de authentieke broden aan waarmee Alain was opgegroeid. Door de snelle groei moest Alain op zoek naar een partner.

Ambachtelijke, Biologische topkwaliteit

In 2003 werd de bakkerij Bellona Patis uit Ninove getroffen door een brand. Omdat de toenmalige productie van Le Pain Quotidien in Brussel aan uitbreiding toe was, werd beslist om een nieuw gebouw te zetten in Ninove en meteen ook de productie voor Le Pain Quotidien daar onder te brengen. De bakkerij werd omgetoverd tot een biologische bakkerij en kreeg later de naam “l’Atelier du Pain”. De échte gepassioneerde bakkers zijn gebleven, topkwaliteit bleef prioritair.

Meegroeien met onze klanten

Wij groeien mee dankzij het succes van Le Pain Quotidien waarvoor we exclusieve recepten ontwikkelen. Daarnaast hebben we ook tal van andere spelers in foodservice, catering en retail kunnen overtuigen van de kwaliteit.  Onze producten zijn inmiddels ver buiten onze eigen landsgrenzen beschikbaar. Vers of diepvries: in functie van de behoefte en de logistieke mogelijkheden zoeken we een oplossing op maat van de klant.

Consumenten houden van variatie. Naast het klassieke assortiment, spelen we in op trends en de seizoenen. Elk seizoen opnieuw verrassen we onze klanten met creatieve nieuwigheden voor zowel brood, viennoiserie als patisserie.

Onze producten

Broden, stokbroden, kleinbrood

BRODEN, STOKBRODEN EN KLEINBROOD

Elk brood is gemaakt door échte bakkers, ambachtelijk en dus volstrekt uniek. Wij gebruiken slechts 4 ingrediënten: bloem, water, zout en ... tijd. Dankzij het lange productieproces (tot 24u), heeft het deeg genoeg tijd om een volle smaak en structuur te ontwikkelen. Omdat we bovendien op steen bakken, krijgen onze biologische broden – gemaakt met huisbereide zuurdesem en zonder bewaarmiddelen – hun typische lichtzurige smaak. Dit proces resulteert in een brood dat krokanter is, langer vers blijft en gemakkelijker verteerbaar is.

Viennoiserie

VIENNOISERIE

De omschakeling van conventionele viennoiserie naar biologische producten was voor onze bakkerij niet evident. Pas na een langdurig proces van zoeken naar kwalitatieve bioleveranciers, biogrondstoffen en veelvuldig testen, zijn wij erin geslaagd om ook ons gevarieerde aanbod viennoiserie bijna volledig organic te produceren mét een lekker volle smaak, een goede krokantheid en een luchtige structuur.

Patisserie

PATISSERIE

Ons assortiment patisserie is gedeeltelijk biologisch, en gedeeltelijk conventioneel vervaardigd. Alle producten worden evenwel consequent met de hand, op grootmoeders wijze, gemaakt. Door deze ambachtelijke aanpak zien ze er authentiek uit, en smaken ze ook zo. En precies omdat de smaak primeert, gebruiken we alleen hoogkwalitatieve grondstoffen!

Contact

Vul hier uw gegevens in en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

Pamelstraat Oost 430
B - 9400 Ninove
België

Tel: +32 54 51 59 10
E: info@latelierdupain.be

Interesse om te werken bij L'Atelier du Pain of wil je aan de slag als bakker?
Stuur dan jouw sollicitatie met cv naar hr@latelierdupain.be